torsdag den 21. september 2017

Sådan får du nemt en tung kajak på bilen

C-Tug vogn som hjælpende hånd

Jeg har efter erhvervelsen af Hobie Oasis kajakken, været nødsaget til, at finde på en alternativ metode til, at få kajakken op på tagbøjlerne.
Hobien er ganske enkelt for tung til, at jeg selv kan løfte den derop.
Jeg tager ofte på soloture og vil derfor helst være uafhængig af andres hjælp.

-"Hvorfor bruger du ikke bare en trailer?" Svaret er ganske enkelt: Jeg vil næsten gøre hvad som helst for, at undgå traileren. Den sætter bl.a. en række begrænsninger i forbindelse med parkering, der hvor jeg sætter kajakken i vandet. Desuden vil jeg være ked af, at have den til at stå på et offentligt sted, hvis jeg er på tur over flere dage.
Endelig giver traileren en begrænsning i marchhastighed, til og fra isætningsstedet.

Jeg undersøgte flere forskellige muligheder for div. hjælpemidler, til læsning af kajakker. Jeg påbegyndte sågar konstruktionen af en "støtte-anordning" til, at spænde på tagbøjlerne. Lidt ligesom Rhino Rack's løsning.


Jeg besluttede mig dog for, at gå med en løsning som ikke involverer andre hjælpemidler, end dem jeg alligevel skal bruge, i forbindelse med mine ture.
Derfor gav jeg mig til, at eksperimenter med min C-Tug kajakvogn. 

Jeg kom frem til, at den bedste løsning for mig, min type kajak og ikke mindst bilens udformning var, at spænde vognen fast på bilens bagrude, med hjulene op ad. C-Tug'en har forholdsvis bløde og skridsikre gummiplader, som er ideelle, at bruge på bilen. Jeg har dog valgt, at bruge et gammelt håndklæde, som ekstra beskyttelse mod evt. ridser.
Hjulene fungerer nu som ruller, idet jeg blot løfter den ene ende af kajakken op mellem hjulene, for derefter at skubbe kajakken helt op på taget af bilen.
Vognen spænder jeg fast med en af de remme, som senere bruges til, at spænde kajakken fast på tagbøjlerne med.

Jeg skal nu ikke huske på andet end min vogn, for at kunne læsse kajakken og undgår at bruge penge/tid på alternative og måske dyre løsninger! 😀

Jeg har lavet en lille film, som viser fremgangsmåden i detaljer. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar