søndag den 6. august 2017

Robens Prima Core 9 cm - Anmeldelse

Komfortabel liggeunderlag?

Jeg har nu haft fornøjelse af, at bruge Prima Core 9, ( www.robens.de/da-DK/Produkter/underlag-luftmadrasser/luftmadrasser/prima-core-9,0-cm ) under forskellige forhold, gennem det sidste års tid. Det være sig shelterture, teltture og sågar i hængekøje.
Jeg føler mig således i stand til, at komme med en kvalificeret anmeldelse af dette underlag.
Underlaget er sponseret af Robens, men ikke desto mindre, skal det ikke afholde mig fra, at komme med min personlige mening.Tekniske specifikationer

Stof:30D ripstop nylon, 100% nylon
Størrelse:195 x 60 x 9 cm (LxBxH)
R-Value:2.1 (2°C)
Fyld:PrimaLoft® Infinity
Størrelse (pakket):31 x 9 cm
Vægt:780 g

Beskrivelse

Prima Core 9 er en kompakt luftmadras med en ganske god komfort, takket være et lag af Primaloft isolering, som er fastgjort til overfladen af de indvendige kanaler.
Primaloft er et syntetisk materiale, som udemærker sig ved, at have en høj isolerings- og komprimeringsgrad. Man får altså forholdsvis meget isolering, ud af nærmest ingen ting.
Tallet 9 referere til tykkelsen på underlaget, som altså er hele 9 cm tykt!

Kanalerne på madrassen er tværvendte, hvilket efter min mening, giver en bedre komfort end langsgående. Jeg synes kropsvægten bliver bedre fordelt, med større komfort til følge.
Man bliver ikke så nemt "fastlåst" i samme stilling, så det er nemt at vende sig i løbet af natten.

Ydermaterialet er en let, men stærk ripstop nylon, med en glat overflade. Stoffet er blødt nok til ikke, at larme alverden, når man vender sig. Ved første øjekast tænkte jeg, at jeg virkelig skulle være forsigtig med ikke, at få revet hul. Jeg besluttede mig alligevel for ikke, at skåne underlaget mere, end jeg ellers ville have gjort, for bedre at kunne vurdere holdbarheden. Madrassen er således ved flere lejligheder, blevet brugt direkte på jorden, på beskidte og hærgede shelterbunde og som gæsteseng derhjemme.

Kvaliteten vurderer jeg til, at være i den høje ende, når jeg sammenligner med fx JR Gears Insulated Traverse Core, som er i samme prisniveau. Underlaget fra Robens, har en høj finish uden små produktionsfejl.

Ventilen til oppustning og tømning, er simpel og af den flade type, som gør opgaven særdeles nem. Inde bag ventilens dæksel, sidder en lille gummiflap, som sikrer, at den indblæste luft ikke fiser ud igen, mellem indblæsningerne.
Samme flap trykkes forsigtigt ind, når madrassen skal tømmes, eller reguleres. - Ganske nemt og effektivt! Underlaget er det absolut hurtigste at tømme, af dem jeg har prøvet.

Oppustning kan foregå med munden, eller med en pumpepose, som kan tilkøbes. Pumpeposen er super effektiv og fylder minimalt i oppakningen. Tanken er, at man kan bruge posen til opbevaring af andet udstyr, undervejs. Idéen er god, men da posen ikke er vandtæt i alle syninger og at ventilen sidder på en "lang snabel", uden lukke-mulighed, begrænser det anvendeligheden for mig.
(Det skal retfærdigvis siges, at mit primære fokus er til brug på kajakture, hvor vandtæthed er vigtigt.)

Isoleringsgraden eller R-værdien, er opgivet til 2,1 hvilket betyder, at underlaget ikke umiddelbart egner sig til brug i vinterperioden. Dette er der dog råd for...
Jeg har selv brugt underlaget i løbet af vinteren, hvor temperaturen var under frysepunktet, uden problemer. Tricket jeg brugte var, at ligge et alu-underlag under madrassen, for at reflektere den varme som underlaget havde akkumuleret, tilbage til min krop, istedet for ned i den kolde jord.
Et gammeldags skumunderlag kan også bruges, idet det har en ret høj R-værdi. Et skumunderlag er der mange, som alligevel slæber med fx til brug omkring bålet.

Hængekøjebrug, er Prima Core knap så anvendelig til. Det kan lade sig gøre, men de tværgående kanaler er ikke egnede i denne situation. Her vil langsgående være at foretrække.
Underlaget former sig ikke godt nok, efter ens krop, ligesom et selvoppusteligt, eller et med langsgående kanaler ville gøre.


Plusser og minusser

+

  • God komfort
  • Høj kvalitet
  • Nem oppustning og tømning
  • Lille pakkestørrelse og vægt 

-


  • Måtte gerne være 3-4 cm bredere
  • For lille R-værdi til helårsbrug
  • Pumpeposen som kan tilkøbes, er dårligt designet. Den er ikke anvendelig som drybag.
  • Overfladen er glat - et mere ru materiale ville være fint


Konklusion

Med Prima Core 9, får man et vellavet underlag/madras med en høj komfortfaktor. Samtidig er vægt og fylde, noget nær optimal!
Underlaget er både længere og bredere end de fleste standard størrelser på markedet, hvilket betyder, at det sagtens kan bruges af en voksen mand uden, at armene og fødderne rager udenfor. 3-4 cm mere i bredden ville dog være at foretrække, hvis ikke den deraf øgede vægt og fylde, har betydning.
Prima Core 9 rammer en ret bred målgruppe, hvor både vandrefolket og campisten kan være med. Det skal siges, at underlaget findes i en 6 cm udgave, som desuden er mumieformet, for yderligere vægt- og fylde reduktion.

Når min kone er med på tur, er dette underlag hendes - ellers er fællestur et "no go"! Hun døjer med hendes led og hofter og har fundet ud af, at dette underlag virker rigtig godt for hende.

Underlaget sikrer en god og lun nattesøvn, i størstedelen af året og alt i alt, synes jeg at produktet går under kategorien "Bang for the buck".
Vejledende pris er DKK 829,95 

Jeg giver Prima Core 9 fire ud af fem stjerner

****

Ingen kommentarer:

Send en kommentar