tirsdag den 30. maj 2017

Fiskeweekend på Djursland

Shelter, bålmad og kajakfiskeri

Jeg havde lavet en aftale med et par gutter, som også dyrker kajakfiskeri, om at mødes ved Ahl Hage, lidt udenfor Ebeltoft.
Det var den første weekend i maj og planen var, at sætte kajakkerne i vandet, fiske til vi ikke gad mere, for derefter at hygge os med mad på bål, ved et par nærligende shelters, hvor vi også skulle overnatte.

Lørdag morgen kørte jeg mod Ebeltoft, hvor jeg mødtes med Jesper, hjemme ved hans hus.
Jeg hjalp ham med, at få læsset hans kajak på traileren - og afsted det gik.

Vi fik læsset kajakkerne af ved shelterpladsen, ved Ahl hage og parkeret bilerne på den nærliggende P-plads.

Jesper smed en gammel sovepose og lidt grej uden synderlig værdi, ind i det ene af shelterne, for at gøre evt. tilkommende opmærksom på, at vi havde tænkt os at overnatte der.

Vi fik rigget kajakkerne til - nogen hurtigere end andre...😉 og kom på vandet.

Udsigt fra Ahl hage 
Jesper pusler stadig med kajakken...Jeg havde været så heldig, at få lov til at låne en vhf-radio af Carsten, som desværre var blevet forhindret i, at deltage. På den måde, kunne Jesper og jeg holde kontakten i løbet af dagen og give hinanden nyttige oplysninger.
Et par kampklare fiskekrigere

Jeg satte kursen mod møllerne ved færgehavnen, nogle kilometer væk. Det var et flot syn!
Der stod flere lystfiskere inde på molen, så mon ikke der var noget, at komme efter?

Møller ved Ebeltoft færgehavn
Tiden gik, uden bid. Vandet var krystalklart og det var nemt at se alle de hornfisk som ivrigt fulgte mine blink, helt ind til kajakken. Fandme om nogen af dem ville hugge!! 😠

Der skules ondt til hornfiskene


Det blev efterhånden tid til, at få gjort kål på madpakken. Den blev nydt på vandet, mens jeg lå for anker. Om ikke andet, var det en fantastisk flot dag, med strålende solskin!

Jeg skiftede blink og fik nu den første rigtige kontakt til "næbdyrene". En ordentlig krabat, huggede ivrigt på min lille "Stripper". Desværre slap den fra mig, få meter fra kajakken.

Dette hug blev mit eneste, denne dag.

RTM RytmoJesper meddelte nu over radioen, at Claus var ankommet og var ved at rigge til. Jeg sejlede tilbage mod udgangspunktet, for at hilse på.

Med alle tre kajakker på vandet, dørgede vi nu i nogenlunde samlet flok, ned langs kysten.

Jesper og Claus


Claus i hans Hobie Revolution 13Jesper mente at kende et par gode "hot spots", som vi ville prøve. Jeg fik på vej dertil, øje på resterne af et vrag, som stak op af vandet. Fedt! Det måtte jeg bare tjekke ud!

Vandet omkring vraget, var krystalklart og mindede om middelhavet på en god dag. - Et fantastisk syn!
En bredside fra Fregatten Jylland...


Efter endnu et par timers fiskeri, blev vi enige om, at opgive for idag. Vi kunne mærke bålhyggen og ikke mindst det forestående projekt med madlavningen, kalde på os.Claus havde medbragt noget skåret krondyrs klump og jeg selv havde fyldt en køletaske med div. rodfrugter, fløde, bacon, portvin og andre lækre sager + min dutch oven - En succes var under opsejling!


Kajakkerne blev parkeret ved shelterne og remedierne til medlavningen, blev fundet frem.
Vi havde, mens vi var på vandet, fået besøg af en flok unge studerende med rygsække, som havde indtaget det andet shelter. Godt Jesper havde "booket" det andet!
Hygge ved bålet
Heldigvis var de rigtig søde og vi faldt hurtigt i snak med dem.Bålet blev startet op og magien kunne begynde...
Krondyrsgryde
Et par timer efter, kunne vi sætte os mætte og glade tilbage, med en kop kaffe i hånden. Et fantastisk måltid var det blevet til, med fælles indsats. Faktisk formåede vi ikke at spise op, så gryden gik på omgang, hos de unge studerende, som labbede resterne i sig, som om de aldrig havde fået noget at spise... Efter deres ansigtsudtryk, at dømme, var dette noget bedre end deres medbragte vegetarret. Selv den mest standhaftige vegetar måtte grådigt overgive sig. 😄

Snakken gik nu lystig, omkring bålet - måske godt hjulpet på vej af lidt rødvin...
Hen på aftenen, ankom Carsten, som desværre havde vagt på jobbet. Han ville lige høre, hvordan dagen var gået og om vi havde fanget noget.
Det kunne ingen af os jo prale med, så vi understregede at det vigtigste var, at hygge sig...😏


Ved midnatstid, blev det tid, at kravle i posen. Alle os tre voksne mænd, gjorde vores ypperste for, at holde onde ånder og vilde dyr, på afstand - hele natten... 😜


Da morgengryet kom og jeg ikke kunne holde ud, at ligge i posen længere, stod jeg op for, at starte et bål.
Vi havde aftalt, at vi hver især medbragte egen morgenmad.
Jeg havde medbragt en rå bønneblanding, bacontern og æg, samt min nye støbejernspande fra Robens.
Bacon og kaffe, er sat over

De friske bønner tilsættes

3 æg slås ud på panden og røres rundt, sammen med bacon og bønner

Da de andre opdagede hvad jeg havde gang i, så deres havregrød knap så spændende ud. Claus sagde imponeret, at jeg "godt nok, gjorde meget ud af det". Hvortil jeg svarede, " Er vi måske ikke på herretur?"
Vi fik pakket vore grej sammen og jeg gik op til bilen, med alt det jeg ikke skulle have med på vandet.

Herefter søsatte vi kajakkerne, endnu en gang.
Det blev til et par timers fiskeri, for mit vedkommende - igen uden held, inden jeg sagde farvel til gutterne og sejlede mod land. Jeg havde trods alt et par timers kørsel plus en gang udpakning og rengøring foran mig. 
Denne tur var en kæmpe succes, på det sociale plan og vi var alle enige om, at forsøge at mødes et par gange om året.
Jeg kendte som sådan, ikke rigtig nogen af gutterne, kun fra Facebook. Jeg havde dog hilst kort på Jesper og Carsten året før, til Kajakfisker træf på fyn.

Det kan være en smule angstprovokerende, at være sammen med folk man ikke kender, på denne måde, men det gik over al forventning og jeg glæder mig meget, til næste gang vi skal ses!

Jeg fik lavet en lille film fra turen.
Tak for turen drenge!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar