fredag den 31. marts 2017

Far og teenage-datter på kajaktur

"Vildmarken" kalder...

Min datter Mathilde og jeg havde egentlig en målsætning om, at tage på en årlig forårs kajaktur sammen. Allerede andet år kiksede det...

Vi besluttede i starten af Marts, at vi skulle afsted igen  i år og ventede blot på lidt bedre vejr.

-Det er som eventyrlysten og udelivselskende far, enormt fedt når ens teenagedatter uopfordret ytrer ønske om en sådan tur, med sin "gamle" far! Det på trods af adskillige interesser, Youtube, Snapchat, makeup og veninde tam-tam...
Tænk sig at fravælge alt dette, til fordel for en tur ned af en stille å, sove i hængekøje og med risiko for at komme til at lugte af bål!? -Noget må man da have gjort rigtig.

Vi havde først planlagt, at sejle i hver sin kajak, men blev enige om endnu engang at snuppe den gule færge, -Galaxy Double.
Vi valgte dobbeltkajakken, da åen vi skulle sejle på, ikke er særlig bred og mange steder ikke levner plads til to kajakker side om side. Vi ville derfor ikke så nemt kunne snakke sammen undervejs, hvilket jo også var et af formålene.

Vi var enige om, at vi skulle sove i hængekøjer, som Mathilde ikke havde haft lejlighed til at prøve endnu. Heldigvis har jeg op til flere gode underquilts og soveposer, så evt. kulde ville ikke blive noget problem.
Vi fik sammen forfattet en indkøbsliste og drog til byen, for at proviantere.
Mathilde bestemte, udover alverdens kager, kiks og andre godter, at meuen atter skulle bestå af boller i karry. Det fik vi på vores første tur og det skulle vi have igen! Du kan finde turen her: 2015/04/far-datter-pa-eventyr.

Morgenmaden skulle være æg, bacon og små pølser, samt juice og kaffe - herligt!!

Det blev fredag eftermiddag og en stor pakke med testudstyr fra Robens var netop ankommet.

 

 Vi tilføjede et par lækre stole et bålkomfur, samt en multiøkse til vores oppakning og kursen blev sat mod turens udgangspunkt. Resten af grejet måtte vi kigge nærmer på ved hjemkomsten.
Vi blev sat af og sendt afsted med ønsker om en god tur, fra mor og søskende.

Klokken var blevet lidt over 15.30 og vi havde en smule travlt, hvis vi skulle nå det planlagte lejrsted inden mørkets frembrud. Dette til trods, tog vi os både tid til hyggesnak og "nydning". Vores lille å løber nemlig igennem en fantastisk natur!

Ved ankomsten til lejrpladsen, fik vi hurtigt tømt den hårdt lastede kajak og påbegyndt etablering af vores hjem for natten. 

Mathilde baksede lidt med at finde brænde og få gang i vores lille bålkomfur, mens jeg hængte køjerne op. Maden blev sat over og roen sænkede sigChefkokken tryller
.
Boller i Karry
Ny Multiøkse med indbygget sav og ildstål.Vi havde fundet et fabelagtigt lækkert sted til vores lejr og kunne hænge køjerne side om side, så vi nemt kunne ligge og snakke sammenAftensmaden blev nydt i vores nye stole, som viste sig at være suverænt gode. Vi sad både godt og stabilt.
Pakkestørrelsen er desuden særdeles attraktiv, idet begge stole ikke fylder mere end den ene af vores gamle "festivalstole".

"Pilgrim" stol og "Logger" woodstove

Resten af aftenen gik med hyggesnak, kagespisning, varm kakao, samt pasning af vores bål. 

 Da klokken blev omkring 22.00, var det tid til køjerne.
Jeg hjalp Mathilde med at få sig skruet ned i soveposen og fik hende placeret diagonalt i køjen. 
Vi lå og lyttede til skovens mange lyde, som for nogen kan være lidt angstprovokerende... Mathilde mente, at det var godt hun ikke var herude alene.

Efter en god nats søvn, stod vi op ved 08.00 tiden. Mathilde gik straks igang med, at få gang i det lille bålkomfur. Hun ville stå for morgenmaden, mens jeg pakkede køjer og soveposer sammen.Der bredte sig en liflig duft af bacon i lejren...Første klasses "vildmarks-morgen-buffet"

Morgenmaden blev klar og nydt i højt solskin og med godt humør. Vi talte om hvordan natten havde gået. Mathilde havde heldigvis sovet rigtig godt og varmt og havde kun vågnet et par gange, på grund af lyde fra skoven. -Heldigvis havde jeg gjort mit allerbedste for højlydt at skræmme alle fare væk - og det endda i søvne...

Mathilde var dog blevet lidt øm på den ene hæl, efter natten i køjen. Hun havde fået sig placeret således, at der var en fold i køjens stof som havde irriteret hende.
Jeg forklarede hende, at hun en anden gang bare skal "vride" sig lidt rundt i køjen, til alle folder er udjævnet og hun har fundet sit "sweet spot".

Kajakken blev lastet og turen fortsatte ned af åen.  

Vi sejlede i godt halvanden time, i et meget varieret landskab.
Vi var endda så heldige, at se en flok rådyr helt tæt på, -de lod sig ikke engang skræmme. Måske kunne de ikke helt bestemme sig for, hvad vi var for en tingest der kom flydende...
Du kan blandt andet se dyrene i vores film fra turen.Vi ankom til det aftalte opsamlingssted, i næsten samme øjeblik som vores chauffør.

Endnu en dejlig tur havde fået ende og jeg håber, at Mathilde har mod på mange flere ture i fremtiden med hendes "gamle" far...

Tak for denne gang!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar