mandag den 13. juni 2016

Ny fiskekajak - RTM Rytmo

RTM Rytmo


Historien

Jeg har igennem de sidste 2 år, som bekendt sejlet i en af de helt store klassikere på sit on top markedet. -Nemlig RTM Tempo, som har rødder helt tilbage til nogen af de første sit on tops, som blev lanceret.

Skroget på Tempoen, bygger på den hedengangne Ocean Kayak "Scupper Pro", som nok er en af de kajakker som har haft størst indflydelse på de sit on top fiskekajakker vi kender idag. (Lidt ligesom Black Sabbaths indflydelse på nutidens heavy rock...)

Ocean Kayak startede ud med at "udhule" surf boards, tilbage i 70'erne og i løbet af 80'erne tog det for alvor fart. Scupper Pro blev født og  blev en gigantisk succes!


I 2010, blev den definitivt pensioneret og franske RTM (Rotomod), overtog herefter faklen og producerer stadig den dag idag Tempo'en, som har mange fælles træk med Ocean Kayaks storsællert...  Man er som bekendt nødt til, at udvikle sig for at kunne blande sig i toppen af poppen.
Idag bliver markedet for bl.a. fiskekajakker, oversvømmet af mere eller mindre succesfulde kina-modeller og de er bestemt ikke altid, af den bedste kvalitet!!

RTM har nu taget kampen op mod invasionen fra øst og har netop lanceret deres svar på en sit on top kajak, som henvender sig til kajakfiskere som netop elsker at padle.
Rytmo'en er nemlig først og fremmest, en "padlers fiskekajak". Det vil sige, at man har forsøgt, at skabe en kajak som kan tilbagelægge store afstande, med minimal indsats.
Samtidig skal den fungere som en solid platform, til at fiske fra og have mange af de features, som kunderne efterspørger.
På papiret har man her en stor succes!

Data:     

                                           
Længde: 456 cm
Bredde: 72 cm
Vægt: 29 kg
Lasteevne: 180 kg
Vejl. udsalgspris: 10.500 kr (uden sæde)


Hvorfor en Rytmo?

Jeg fik nys om den forestående lancering af Rytmoen, via et fransk kajakfiske-forum og blev straks interesseret.
Efterhånden som oplysningerne slap ud, kunne jeg se, at mange af de ting som jeg havde savnet på min Tempo, var på prototypen af Rytmo'en. 

Prototype billede fra RTM fabrikken

Prototype
                                                                           Kort tid efter offentliggørelsen ned i Frankrig, efterspurgte jeg priser og muligheder hos et par danske forhandlere.
Svarene var entydige, -man anede ikke, at der var kommet en ny kajak på markedet. De undersøgte selvfølgelig sagen og vendte tilbage med mulige priser, men også med besked om, at det ikke var sikkert at den ville blive taget til landet... ØV!

Heldigvis blev jeg kontaktet af Jesper Bech, som har Fiskekajak.dk - Ebeltoft bilsyn og som udover selv at sejle i RTM kajak også er forhandler.
Han kunne fortælle, at Kajakkæden, som er importør/grossist, alligevel havde planer om at få en hjem!
Vi fik stablet en fornuftig aftale på benene med opbakning fra Kajakkæden. Danmarks første RTM Rytmo, var dermed på vej hjem til mig...


Jeg har lavet en film i to dele om "unboxing" og de første indtryk, samt lidt om de forskellige muligheder og detaljer på kajakken.

Du kan se filmene her. 
                                          


Efterhånden som jeg får brugt kajakken, vil jeg løbende poste erfaringer og indtryk, samt i sidste ende en egentlig anmeldelse af Rytmo'en.


Billedgalleri

Billeder siger tit meget mere end ord, så derfor får du her en række billeder af vidunderet...
Rytmo vs TempoOptimeret profil, med langsgående kanaler for bedre retningsstabilitet


Bøsninger til montering af tranducer


Her ses et alm. standard sit on top sæde. Sædet er IKKE et RTM sæde.


Selvlænsende "scupper plugs"


"Højsæde" fra RTM
Mulighed for fastgørelse af batteri til fishfinderIngen kommentarer:

Send en kommentar