lørdag den 21. maj 2016

Plan B - Kajakcamping på Fiskbæk Å

Ændring af planerne

Det var blevet pinse og tid til at komme lidt på tur.
Jeg havde længe gået og barslet med en idé om, at besøge de forskellige Limfjords-øer, i min fiskekajak. -En form for serie, hvor jeg ville sejle til og rundt om "Limfjordens perler" og overnatte i enten telt, eller hængekøje.

Første del skulle omhandle turen fra vestsiden af Salling, rundt om Jegindø og tilbage igen.I et travlt "børnefamilie liv", kan det være svært, at finde tiden til disse små eventyr. Ikke desto mindre, havde jeg i samråd med resten af familien, fundet et hul, hvor første kapitel kunne passes ind. -Hurra!!

Eneste problem var, at vejrguderne ikke var enige...

Det blæste en stiv pelikan, ud over Limfjordens vande og med udsigt til vindstød op mod 20 m/s, måtte jeg tænke i andre baner.
Jeg ville ikke gå på kompromis med min idé til, hvordan turen skulle være. -Jeg kunne jo bare have kørt til Jegindø, parkeret bilen og padlet i læsiden. Men nej, det skulle gøres rigtigt, så turen blev dermed udskudt.

Plan B

Jeg havde tidligere sejlet på Fiskbæk Å, sammen med min datter Mathilde. Vi tog turen nedstrøms, i det tidlige forår, tilbage i 2015.
Dengang var der ingen blade på træerne og frosten bed stadig hårdt om natten.
Du kan læse om turen her Far og datter på eventyr

Nu var det Pinse og alt stod grønt og smukt. Det var fristende, at se åen og det smukke landskab, i de nye rammer.

Således blev det, En tur fra Kvols ved Hjarbæk Fjord, over til åen, opstrøms små 12 kilometer og finde en egnet lejrplads.
-Jeg sejlede dog over halvvejs tilbage igen, inden jeg slog lejr...

Robens Verve 2

Vildmarks camping - I love it!!
    
Efter ca 17 kilometer, i kajakken, blev det altså tid til lejr.
Jeg havde ikke fået andet end morgenmad, denne dag og klokken var lidt over 17. -Min mave brokkede sig, så madlavningen blev prioriteret.
En dåse med gullasch, blev sat over, thainudler blev forkogt og gjort klar til stegning. Et sandt festmåltid var under opsejling!

Mens maden simrede, udnyttede jeg solens sidste krafter, til at lade på min powerbank. Jeg havde, som så mange andre, købt et relativt stort solcelle panel, i Lidl.
Panelet, eller rettere panelerne, kan foldes sammen til ikke, at fylde mere end et A4 ark.
Der er to USB udgange og de  fire polykrystalinske solceller, har en effekt på 13,2 W og 2A.
Til en pris på 299 kr, er det ikke så tosset endda...Efter mad og vildmarkskaffe, var det tid til, at tænde bål, hygge, nyde roen og naturen, samt den smukke solnedgang.  

Hjem igen

Efter morgenmaden, som bestod af bacon og æg, måtte der pakkes sammen. Næste punkt på dagens program, var en børnefødseldag hos min niece.

Bacon og æg, på min MSR Alpine pandeJeg er vildt glad for mine små drybags, som gør det nemt, at udnytte kajakkens stuveplads

Turen hjem, på åen, gik heldigvis noget nemmere. Krydset over fjordens inderste del, trak dog lidt tænder, da der var strid modvind.


Efter sådan et lille åndehul, fra hverdagens strabadser, er batterierne igen ladt op.
Det var en fed lille tur - Plan B, er ikke altid så ringe endda...

Jeg fik skudt en film fra turen, som du kan se her  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar