mandag den 3. august 2015

Kajaktur med hængekøje?

Jeg var så heldig at få en hængekøje i fødselsdagsgave, altså ikke sådan en til at hænge i haven, men en decideret friluftskøje beregnet til overnatninger i det fri. -Fedest!!

Som med så meget andet jeg kaster mig over, bliver YouTube støvsuget for informationer, tips og tricks omkring det pågældene emne... Hvis der er en smartere eller måske sjovere måde, at gøre/udnytte tingene på, må jeg vide det!

Inden længe var jeg autodidakt hundred-meter-mester i hængekøjer/hammocks.

Modellen jeg havde fået, var en DD Hammock, Frontline. En superfed køje med indbygget insektnet, dobbelt bund og et stort tilbehørskatalog. OH YES!!
Jeg købte straks en tarp med målene 3x3m, til at skabe ly for elementernes rasen...

Køjen blev selvfølgelig afprøvet hjemme i haven, så snart muligheden bød sig og forskellige opsætningsformer blev testet. Den foreløbige konklusion lød: "Succes"
Hammock-hygge

Man ligger selvsagt lidt anderledes i en hængekøje, end på et underlag på jorden. Mange er bange for at komme til at ligge i "bananform" hele natten, med diverse rygproblemer til følge.
Med den rigtige opsætning, ligger man dog som en i en drøm.

Jeg fandt ud af, at det med opsætningen, er der mange meninger om. Nogen mener køjen skal være så stram som muligt, for at give et så vandret leje, som muligt.
Jeg selv hælder mere til den oprindelige metode, hvor køjen hænger i en vinkel på ca. 30 grader fra hvert fæstningspunkt. Sådan har indianere og andre indfødte gjort i tusindvis af år...
Sømændene ombord på skibene, i gamle dage hang også efter dette princip, under dækket på skibet. På denne måde lukker køjen sig rundt om dig og man ligger derfor trygt og godt.

Når køjen hænger forholdsvist slapt, skal man placere sig diagonalt, og får på denne måde en næsten vandret sovestilling. Når køjen ikke er strammet helt ud, bliver man heller ikke så klemt på skuldrene.

De sidste par dage i min sommerferie, skulle selvfølgelig bruges til en overnatningstur i kajakken, -med hængekøjen..

Turen var en stor succes og jeg fandt for alvor ud af, hvor fedt det er at overnatte i en hammock.

Jeg fandt et sted, udenfor lands lov og ret, med træer kun 5-7 meter fra vandet.Jeg fik skabt en lille hule mellem to bøgetræer, på en skråning ned mod vandet.
Det er fedt, at være fri for at skulle finde et fladt
og jævnt sted til teltet. To træer med den rette afstand imellem, og man er kørene... -eller hængende.

Udover en fabelagtig sovekomfort, giver denne form for camping også en anden form for frihedsfølelse, da man ligger lidt mere åbent end i et telt. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge former og jeg vil ikke afskrive nogen af dem. De har begge deres berettigelse for mig.
Det er rart, at have forskellige muligheder, alt efter hvor turen går hen og på hvilken årstid, man er afsted.Aftenskaffe skal der til!
Det er nærmest magisk, at kunne ligge og kigge ud
på sådan en udsigt fra køjen, mens man bliver vugget
blidt af vindens susen.
Jeg har meldt mig ind i Facebook gruppen "For os der bruger hængekøje", hvor der er enormt meget inspiration at hente.

Jeg kan helt klart anbefale denne overnatningsform til alle og jeg glæder mig som en lille knejt, til jeg skal afsted igen...
Jeg har lavet en lille film fra min tur, hvor man får et nærmere indblik i hængeriet.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar