torsdag den 11. juni 2015

Kongestol til Galaxy Double (Tandem)

Jeg bruger ind imellem Galaxy Double kajakken som solo-fiske-platform, især på ture hvor jeg ikke planlægger, at sejle alt for langt.
Galaxy'en er super stabil og kan bære tonsvis af grej.

For at gøre oplevelsen endnu bedre, besluttede jeg, at lave et alternativt sæde, som supplement til de medfølgende. (Jeg kan desuden ikke modstå fristelsen til at modificere og udvikle på mit grej...)

Jeg fik fingrene i et aflagt sæde fra en skalstol og udviklingen kunne begynde.
En platform blev konstrueret af vandfast støbe-krydsfinér, således at sædet kunne få den rette højde og placering i kajakken. Platformen blev formgivet efter bunden af kajakken.

Fire slidser blev lavet, til at føre spænderemme igennem. Metoden er den samme, som på de fleste færdigkøbte kajaksæder.

-Succes! Hele kajakken kunne nu løftes i selve sædet, hvilket sagde mig, at sædet sad godt nok fast...
Jeg havde ikke nogen karabinhager på lager, så remmene blev bare monteret direkte i de rustfrie stål-øjer på kajakken.


Der er endnu ikke monteret karabinhager på remmene.Her ses slidserne, som remmene er kørt igennem.

Nu var det tid til en testtur, for at mærke stabiliteten i kajakken efter, at tyngdepunktet er blevet hævet.
Jeg forventede ingen problemer, da kajakken er temmelig bred og jeg tidligere havde prøvet at stå op i den, -uden problemer.

Nu er der kommet karabinhager på remmene, for lettere montering.


På billederne kan man desuden se min hjemmelavede pvc fodstøtte. Når jeg sejler solo i Galaxy'en, kan jeg ikke nå de indstøbte fodstøtter, som er beregnet til forreste padler.
Jeg har derfor konstrueret en let og enkel fodstøtte, som er nem at montere i de to forreste stangholdere.

Min grejkasse, kan uden problemer monteres på begge mine kajakker.
En sand trone...Ganske som forventet, var der ingen problemer med stabiliteten. Selv i den friske vind, som var på fjorden den pågældende dag, følte jeg mig fuldstændig sikker.
Jeg kan klart anbefale enhver Galaxy Double ejer, at kaste sig ud i et sådan projekt, hvis man har mod på det. Med et sådan sæde, kan man holde til at sidde i længere tid, uden diverse legemsdele der sover... Desuden får man et meget bedre overblik, når der fiskes.

Som en ekstra bonus, har jeg nu mulighed for at opbevare grejbokse under sædet.

Med en løsning som denne kan man relativt let, forvandle en familie- og hyggekajak til en super fiskekajak, som oven i købet ikke koster nogen herregård.
Så hvis farmand vil på fisketur alene ind i mellem, har man nemt denne mulighed.To fine hornfisk kom med op i kajakken, under testturen.


Dagens superblink.


Filmklip fra testuren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar